1910 – en butik med anor

I över hundra år har butiken inspirerat Österlen – och i synnerhet Simrishamn – med det senaste modet.

Butiken slog upp portarna till sin välfyllda butik på Hamngatan år 1910. De båda trendriktiga vännerna Edvard Fischer och Otto Nilsson drev butiken tillsammans i 10 år och tog sedan steget att dela på sig i samband med flytten till Stortorget 1920. Edvard Fischer – som hade ett öga för damkonfektion – öppnade sin butik under sitt egennamn på Stortorget 1 och bara ett stenkast därifrån öppnade samtidigt Otto Nilsson butiken Millway med inriktning på mode för herrar.

Under decennier var de båda butikerna trendsättare i Simrishamn för både kvinnor och män med noggrant utvalt sortiment. Här hittade man det senaste modet med alltifrån kostymer och klänningar till hattar och skor. Edvard Fischer hade synnerligen ett öga för mode och intresse växte snart till att inte bara innefatta dammode utan även herrmode.

Modeintresset gick i arv i flera generationer och efter många lyckosamma år under Edvards ledning tog sonen Paul över som drev butiken genom det fantastiska och föränderliga modet under 50-, 60- och 70-talet. Anders Fischer, brorson till Paul, drev butiken vidare genom de spännande 80- och 90-talet fram till 1998 då beslutet togs att sälja butiken. Efter 90 lyckosamma år under namnet Edvard Fischer bytte butiken namn och ägare. De nya ägarna, Anders Emilsson och Rickard Pålsson, valde att döpa butiken till 1910 – ett namn med historia.

2003 skrevs ett nytt kapitel i butikens historia. Markus Jonasson köpte butiken och med samma säkra känsla som Fischers, plus ett ungdomligt öga och stor trendkänsla, har han utvecklat butiken till vad den är idag: mode för gammal som ung, tjej som kille, kvinna som man.

Idag, över hundra år efter att Edvard Fischer slog upp dörrarna till butiken, brinner intresset för mode och trendriktiga kläder lika starkt på Stortorget 1 i Simrishamn.

Välkommen till 1910 – Simrishamns Modehus!

 

 

SNABBLÄNKAR
Start
Om oss
Herr
Dam
Jeans
Parfym
Uthyrning

ADRESS
1910 Simrishamns Modehus
Stortorget 1
272 31 Simrishamn

 

KONTAKT
Telefon: 0414-105 85

 

ÖPPETTIDER
Måndag–fredag: 10–18
Lördag: 10–14